Organisatie ontwikkeling

Home  |  Diensten  |  Organisatie ontwikkeling

Diamanten Organisatie Ontwikkeling

“Organisaties zijn perfect gedesigned om die resultaten te boeken die momenteel worden geboekt. Als je als organisatie andere resultaten wenst dan zul je zaken anders moeten doen. “Nothing changes IF nothing changes.” Om als organisatie blijvend beter met verandering om te kunnen gaan, om continue leren en verbeteren de normaalste zaak van de wereld te laten zijn, is verandering van DENKEN noodzakelijk. Mindset is key! Om een toekomstbestendige adaptieve mindset te ontwikkelen is begrip van onze geavanceerde computer nodig, van ons brein. En dit brein hebben wij hard nodig om onze diamanten organisatie te ontwikkelen.

Ik zie iedere organisatie als een diamanten organisatie, de ene organisatie is nog onvoldoende geslepen en gepolijst, de andere is beter geslepen en gepolijst. In de ene organisatie is onnodig gedoe zichtbaar en in de andere is iedereen topprestaties aan het leveren. In een goed geslepen en gepolijste organisatie die glinstert is flow zichtbaar, geen gedoe, is continue leren, goed met conflicten om kunnen gaan, openheid en transparantie en ga zo maar door, de normaalste zaak van de wereld.

De mensen die klantwaarde ontwikkelen en opleveren schitteren en stralen en zitten boven in de organisatie, hierdoor creëren zij een enorme aantrekkingskracht op klanten en bouwen zij langdurige klantrelaties op. Directeuren en managers opereren van onderin de organisatie, zij zijn dienende en faciliterende leiders. In een diamanten organisatie zijn / worden o.a. deze onderwerpen een fluitje van een cent:

  • Visie, strategie en roadmap ontwikkelen t.b.v. klantwaarde optimalisatie.
  • Besluitvorming ontwikkelen, verbeteren en (her)inrichten.
  • Organisatie / afdeling (her)inrichten.
  • Competenties en prestaties op een slimme manier ontwikkelen.
  • Rollen en verwachtingen uitlijnen zodat iedereen zich gehoord, gewaardeerd en gerespecteerd voelt.
  • Het ontwikkelen en ervaren van een veilige, diverse en inclusieve werkomgeving.

Ik geloof dat wij in een zeer snel veranderende wereld leven én dat deze wereld steeds sneller aan het veranderen is. Ook geloof ik dat, door deze steeds sneller veranderende wereld, elk bedrijf hierin 3 aandachtsgebieden heeft:

  • Wat kunnen we doen om de klanttevredenheid te vergroten en geweldige producten en diensten te blijven leveren?
  • Wat kunnen we doen om de kennis, kunde, intelligentie, vaardigheden, betrokkenheid en motivatie van medewerkers te maximaliseren?
  • Hoe kunnen we adaptieve professionals, adaptieve teams en adaptieve organisaties creëren/ontwikkelen die agile ZIJN en geweldige producten en diensten leveren in plaats van agile doen?

Mijn belangrijkste focus is om (management / leadership) teams, afdelingen en organisaties te helpen om alle beschikbare kennis, kunde en intelligentie maximaal te ontsluiten en slimmer in te zetten om de klantwaarde en klanttevredenheid te optimaliseren / maximaliseren.

Meer weten? Maak dan hier een afspraak voor een vrijblijvend gesprek waarin je praktische handvatten aangereikt krijgt om direct mee aan de slag te gaan om jouw organisatie beter te slijpen en polijsten.

Op zoek naar gemakkelijker, sneller, beter, goedkoper opleveren van klantwaarde
en meer creatieve innovatiepower nodig?

Investeer dan nu in een gratis afspraak!

Plan een meeting
Feedback