Professioneel Coaching

Home  |  Diensten  |  Professioneel Coaching

Professioneel Coaching

Waarom een professioneel coach een absolute must is voor iedereen wordt in dit filmpje helder uitgelegd door chirurg Atul Gawande.

Op basis van het Agile Coaching Competency Framework van Lyssa Adkins, mag je van een professioneel coach deze kennis en ervaringsgebieden verwachten.

Professioneel agile coaching betekent coaching o.b.v. 2 fundamenten:

  1. Knowledge & Skill based (Facilitation en Teaching)
  2. People & Culture based (Professioneel coaching & Mentoring)

Meer specifiek richt professioneel coaching zich op de coachee vanuit het uitgangspunt dat de coachee zelf alle antwoorden al bezit, echter de gewenste antwoorden zelf nog niet heeft gevonden. De coach, die je kunt zien als reisbegeleider, zorgt ervoor dat de coachee een goede reisbeleving ervaart op weg richting antwoorden op de vragen of challenges van de coachee. De coach geeft dus niet de antwoorden, maar zorgt door middel van het stellen van veel vragen, dan de coachee zelf tot inzichten en antwoorden komt.

Een mentor is een coach die een coachee faciliteert vanuit voordoen, meedoen zelf doen. Hier deelt de coach zijn kennis kunde en ervaring met de coachee zodat de coachee niet zelf “het wiel” hoeft uit te vinden.

Bottomline van coaching is: jouw authenticitiet is mijn passie. Ik vind het inspireren en begeleiden in bijzonder te zijn en blijven zo ongeveer het mooiste werk om te mogen doen. Authenticiteit betekent vanuit je echte zelf te denken en te handelen. Je echte zelf is bijzonder en niet gewoon. Iedereen is uniek, net zoiets als een diamant, de ene diamant is meer geslepen en gepolijst dan de ander en hebben allemaal veel waarde, de waarde van diamanten.

Elk mens is bijzonder, is uniek. Doorgaans wordt die bijzondere kant onvoldoende gewaardeerd, door anderen en zeker ook door jezelf. Je hebt geleerd om je aan te passen om het gevoel van tekort schieten te compenseren. Natuurlijk schiet je niet te kort, echter je voldoet niet aan de maatstaven van de ander of van de maatschappij. Mensen krijgen hier onvoldoende tot geen energie van, waarvan dan wel? Hoe wordt jij jouw authentieke zelf?

De nadelen van niet authentiek zijn heeft veel effecten op jouw leven. Bijvoorbeeld bij burn-out ligt de oorzaak bij langdurig “onvoldoende je zelf mogen of kunnen zijn”. Ook onzeker zijn is een effect van onvoldoende je bijzondere kant mogen laten zien. Je hebt je aangepast. En je aangepaste kant kenmerkt zich in onzekerheid. Je moet je gedragen conform iemand die je niet echt bent. De transformatie naar je authentieke bijzondere kant houdt tegelijk ook in dat de onzekerheid als sneeuw voor de zon verdwijnt. Onzekerheid ervaar je in verschillende vormen, b.v. perfectionisme is een uiting van onzekerheid.

Mijn aanpak is gebaseerd op veel vlieguren maar ook op kennis en kunde van neurowetenschap en kwantumfysica. Mijn aanpak focust zich op het vergroten van je zelf-bewustzijn in brede zin en brengt je systematisch in contact met je authentieke zelf en daardoor ontstaat automatisch een hoog energienivo, meer motivatie en engagement, focus etc. etc.

Meer weten? Maak dan hier een afspraak voor een vrijblijvend gesprek waarin je praktische handvatten aangereikt krijgt om de beste versie van jezelf te worden, jouw authentieke zelf!

Op zoek naar gemakkelijker, sneller, beter, goedkoper opleveren van klantwaarde
en meer creatieve innovatiepower nodig?

Investeer dan nu in een gratis afspraak!

Plan een meeting
Feedback